27 اردیبهشت 1402

سارکوپنی چیست؟ برای جلوگیری از ریزش و از دست دادن عضلات در افراد مسن چه باید کرد؟

سارکوپنی چیست؟ برای جلوگیری از ریزش و از دست دادن عضلات در افراد مسن چه باید کرد؟
با درود و عرض خسته نباشید به شما اساتید محترم من میخواستم بدونم سارکوپنی چیه و آیا ارتباطی به کاهش عضلات دارد؟

پاسخ مربی سایت :
0

"سارکوپنی" به وضعیت و حالتی گفته می‌شود که فرد شروع به از دست دادن عضلات می‌کند که در افراد مسن بالای ۵۰ سال شایع است.

اگر بخواهیم یک تعریف بالینی است سارکوپنی ارائه دهیم: «سارکوپنی سندرومی است که با از دست دادن عضلات و قدرت شناخته می‌شود و به ‌طور مستقیم با ناتوانی جسمی، کیفیت پایین زندگی و مرگ ارتباط دارد»

اگر بخواهیم دلیل تغذیه‌ای سارکوپنی را بیان کنیم یک متوقف‌سازی یا کاهش در سنتز یا ساخت پروتئین در عضلات به خصوص پاسخ ساخت پروتئین در عضله پس‌ از غذا است چراکه که سنتز یا ساخت پروتئین عضلانی باعث رشد یا حفظ عضلات میشود. عضلات ما در تعادل بین تجزیه و ساخت پروتئین در عضله قرار دارد یعنی میزان عضلاتی که در حال حاضر دارید نتیجه ی تعادل بین سنتز و تجزیه پروتئین در مدت زمان های قبل است، وقتی سنتز پروتئین کاهش پیدا کند تجزیه پروتئین پیشی می‌گیرد و عضلات ما کاهش پیدا می‌کند.

برای درک بهتر بیایید تا یک مثال بزنیم فرض کنید یک جوان ۲۰ ساله برای وعده­ی ناهار یک ساندویچ سینه­ی مرغ شامل ۴۰ گرم پروتئین مصرف می‌کنید ۲ ساعت پس ‌از خوردن غذا ساخت پروتئین در عضلات او از 10(قبل ناهار) به 50 (بعد ناهار) می‌رسد. حال همان جوان ۴۰ سال بعد در ۶۰ سالگی همان وعده غذایی را مصرف می‌کند اینبار سنتز پروتئین در عضلات او از ۱۰ به ۳۵ می‌رسد. در واقع این فرد مسن توانایی کمتری در افزایش سنتز پروتئین دارد که به آن «مقاومت آنابولیک» می‌گویند.

دلیل مقاومت آنابولیک چیست؟ یکی از دلایلش این است که آمینواسید لوسین(آمینو اسیدها واحد های تشکیل دهنده پروتئین هستند یعنی پروتئینی که شما میخورید از آمینو اسید تشکیل شده و بعد از هضم نیز به آمینو اسید های تشکیل دهنده ی خود تجزیه میشود) موجود در پروتئین، آمینو اسیدی که مسئول به حداکثر رساندن سنتز پروتئین در عضلات است، به ‌جای اینکه مانند فرد جوان برای به حداکثر رساندن سنتز پروتئین به عضلات برود بخش زیادی از آن به ارگان‌های داخلی می‌رود این‌ها همان دلیلی است که گفته می‌شود افراد مسن به پروتئین و آمینو اسید لوسین بالاتری نیاز دارند.

اما با همه این‌ها بخش زیادی از عوارض سارکوپنی قابل پیشگیری است: به ‌عنوان توصیه باید بگوییم شما باید تمرین با وزنه انجام دهید و رژیم با پروتئین بالا دریافت کنید همین دو اقدام اگر به درستی انجام شود نه تنها از سارکوپنی شما جلوگیری می کند بلکه روند سارکوپنی را نیز معکوس می کند یعنی شما توده ی عضلاتتان بیشتر نیز خواهد شد که در دوران سالمندی برای شما معجزه می کند.

منبع:PMID/23201839/

   

صحبت ها و ادعاها و فرضیات باید بر اساس تحقیقات و مطالعات علمی باشد و دارای رفرنس معتبر، برای همین ما برای تمام گفته ها و نوشته هایمان منبع معتبر داریم و "افراد" "مدرک و درجه ی تحصیلی" حتی "کتاب ها" منبع علمی نیستند