- عضله هدف
- نام لاتین
Barbell Calf Raise
- سطح تجربه مبتدی
- اجرای حرکت با : هالتر
- نوع انجام هل دادن
نگاه کلی حرکت ساق پا ایستاده هالتر
عضلات ساق پا یکی از نادیده گرفته شده ترین عضلات در بدن هستند و اغلب تصورات غلطی راجع به آنها وجود دارد، تصوراتی مانند اینکه جز عضلات کوچک بدن محسوب میشوند یا اینکه نمیتوان آن ها را به خوبی رشد داد و دیگر تصورات اینچنینی که عمدتا غلط هستند به عنوان مثال عضلات ساق پا که از دو بخش سولئوس (نعلی) و گاستروکنمیوس ( دوقلو) تشکیل شده جز چند عضله ی بزرگ بدن محسوب میشود و همچنین در مورد رشد آن ها تحقیقات نشان داده که میتوانند به خوبی عضلات دیگر رشد کنند.
با همه این ها نمیتوان تاثیر ژنتیک را نادیده گرفت و افرادی وجود دارند که از ابتدا عضلات ساق بسیار توسعه یافته تری به نسبت کسی که مدت هاست تمرین میکند، دارند؛ ولی هدف ما این است که بر روی عواملی تمرکز کنیم که میتوانیم تغییر دهیم نه عوامل ثابت
تمرینات عضلات ساق با وجود تشابهاتی که دارند ولی هر کدام مزیتی نیز دارند و در شرایط خاص میتوانند مفید باشند و همچنین به تمرینات شما تنوع دهند. به عنوان مثال حرکت ساق پا ایستاده هالتر، میتوان گفت هر دو قسمت عضله ی ساق پا را هدف قرار میدهد( بیشتر دو قلو) و همچنین در مواردی که دستگاه ها وجود ندارد و امکانات محدود است میتواند بسیار مناسب باشد.
نحوه اجرای حرکت ساق پا ایستاده هالتر
علاوه بر گیف آموزش برای اینکه کامل درک کنید چگونه حرکت اجرا میشود توضیحات زیر میتواند به شما مرحله به مرحله کمک کند:
- یک هالتر با وزن مناسب بردارید و روی کول ها قرار دهید.
- روی یک سکو، استپ یا هر جایی که نسبت به سطح زمین بالا تر است بایستید.
- سینه ی پا را در لبه ی سکو قرار دهید و زانو ها را کاملا صاف نگه دارید.
- بدون اینکه شکستگی در زانو ایجاد شود از مچ پا کامل پایین بیایید تا احساس کشیدگی کنید.
- در پایین اندکی مکث کنید و تا جایی ممکن از مچ پا بالا بروید.
- یک ثانیه مکث کنید و مجدد به آرامی پایین بیایید.
- همین روند را تا انتهای ست تکرار کنید.
نکات و اشتباهات حرکت ساق پا ایستاده هالتر
در این بخش نکات بسیار زیادی آورده ایم که رعایت آنها علاوه بر اینکه از آسیب شما جلوگیری می کند باعث میشود از حرکت بهره ی حداکثری ببرید و رشدتان به حداکثر برسد.
- موقعیت قرارگیری پاها تعیین میکند کدام قسمت عضله بیشتر تحت تنش قرار بگیرد، اگر پنجه ی پاها به سمت داخل باشد قسمت بیرونی عضلات عضلات ساق پا(دوقلو و نعلی)، بیشتر فعالیت میکند؛ اگر به سمت بیرون باشد قسمت داخلی عضلات ساق فعالیت بیشتری میکند و اگر به سمت جلو باشد هر دو طرف فعالیت یکسانی دارند.
- سعی کنید از دامنه ی تکرار متفاوتی استفاده کنید یعنی هم از تکرار های کم و وزنه ی سبک تر و هم تکرار های کمتر و وزنه ی سنگین تر استفاده کنید.
- حرکت را با انگشتان و قسمت میانی پا اجرا نکنید اگر میخواهید فقط عضلات ساق با یک دامنه ی حرکت صحیح و کامل تحت تنش قرار بگیرند، سینه ی پا را روی استپ نگه دارید و با آن مچ پا را خم و باز کنید.
- حرکت را با خم کردن زانوها اجرا نکنید، این قطعا تقلب است و تاثیری بر عضلات ساق نخواهد داشت، زانوها در کل ست باید ثابت و در یک زاویه باشند.
- حرکت را با دامنه ی کامل اجرا کنید یعنی موقع بالا رفتن مچ پا تا جای ممکن بالا برود و هنگام پایین آمدن تا تا جای ممکن پایین بیاورید.
- وزنه را سعی کنید حتما مناسب با سطحتان انتخاب کنید قبل از اینکه به سراغ وزنه های سنگین بروید ابتدا با وزنه های سبک تر و تعداد بیشتر تکنیک را خوب یاد بگیرید.
- وزنه را طوری انتخاب کنید که تکرار آخر هر ست کاملا چالش برانگیز باشد یا اگر با وزنه های سبک تمرین میکنید سعی کنید کمی تکرار بیشتری انجام دهید تا بتوانید محرک کافی برای رشد را ایجاد کنید.
- قسمت پایین آمدن را به طور کنترل شده انجام دهید و هرگز به صورت انفجاری بالا و پایین نروید اگر رشد حداکثری عضلات را میخواهید باید هر دو مسیر پایین آمدن و بالا رفتن را با کنترل و استفاده از عضلات هدف اجرا کنید.
- حتما هم در قسمت بالایی یعنی زمانی که عضلات ساق منقبض هستند و هم در قسمت پایینی و انتهایی حرکت یک ثانیه مکث کنید.
- تکنیک تنفس را رعایت کنید، هنگام پایین آمدن عمل دم را انجام دهید و هنگام بالا رفتن بازدم کنید.
- سعی کنید حین اجرای حرکت با تمرکز بر عضله ی یک ارتباط خوب ذهن و عضله ایجاد کنید همچنین میتوانید بر روی تکنیک انجام حرکتی یعنی بالا رفتن و پایین آمدن تمرکز کنید که میتواند بسیار موثر باشد.
چه عضلاتی در حرکت Barbell Calf Raise فعالیت می کند؟
- هدف اصلی: عضلات ساق ( بیشتر دو قلوها یا گاستروکنمیوس)
- عضلات کمکی یا سینرژیست: -