25 مرداد 1402

اسکات سومو وزن بدن

 اسکات سومو وزن بدن
  • عضله هدف
  • نام لاتین

    Bodyweight Sumo Squat

  • سطح تجربه مبتدی
  • عضله دوم درگیر گلوت، نزدیک کننده های ران
  • اجرای حرکت با : وزن بدن
  • نوع انجام هل دادن

 

نگاه کلی حرکت اسکات سومو وزن بدن

 

به طور کلی حرکت اسکات یکی از پایه ای ترین حرکات بدنسازی است، در واقع عضلات زیادی در حین انجام این حرکت فعال هستند، عضلاتی مانند چهار سر(جلوی ران)،  گلوت(سرینی یا باسن) و عضلات دیگری مثل همسترینگ به عنوان کمکی و بسیاری از عضلات دیگر مانند عضلات شکمی و صاف کننده ی ستون فقرات به عنوان تثبیت کننده اما اسکات سومو وزن بدن در واقع یک تنوع در حرکات است با فرم متفاوت و دامنه ی حرکتی کوتاه تر است و میتواند برای اهداف مختلفی استفاده شود به عنوان مثلا شما اگر موبیلیتی یا تحرک کافی در مچ پا ندارید میتواند مفید باشد یا میخواهید فعالیت عضلات واقع در پشت و کمر کمتر شود میتواند مفید باشد؛ این تنوع حرکتی باعث فعالیت عصبی متفاوتی میشود و سیستم عصبی شما را به نسبت انجام حرکت تکراری به گونه ای دیگر درگیر میکند.

بیایید تا با هم آناتومی حرکت اسکات را بررسی کنیم دقیقا چه اتفاقی میفتد، فرض کنید ما هیچ عضله روی بدنمان وجود ندارد در این حال مثل اسکلت های آزمایشگاه به زمین میفتیم، حال اگر عضلات چهار سر را در جلو ران نصب کنیم میتوانیم از زانو ها پایین و بالا برویم ولی همچنان کل بدن ناقص است اگر عضلات گلوت را در قسمت باسن و روی لگن نصب کنیم همچنین عضلات همسترینگ را در پشت پا متصل کنیم حال میتوانیم از لگن مثل لولا به جلو نیز خم شویم و صاف شویم اما همچنان از ستون فقرات بی ثبات هستیم هنگامی که عضلات نگهدارنده ی ستون فقرات و عضلات شکمی را متصل میکنیم میتوانیم ستون فقرات را نیز نگه داریم اما همچنان تمام نشده اگر ما با این وضعیت بشینیم ناگهان از مچ پا به جلو میفتیم، اینجاست که عضله دو قلو در ساق پا ما را نگه میدارد. همه ی این عضلات در حرکت اسکات به نوعی نقش دارند و درگیر میشوند.

ویژگی خوب اسکات سومو وزن بدن به هیچ وسیله ای نیاز نداره و شما در هر جا و هر لحظه میتونید با حداقل امکانات آن را انجام دهید و عضلات چهارسر خود را رشد دهید.

 

نحوه اجرای حرکت اسکات سومو وزن بدن

 

علاوه بر گیف آموزش برای اینکه کامل درک کنید چگونه حرکت اجرا میشود توضیحات زیر میتواند به شما مرحله به مرحله کمک کند:

 

  1. پاها را به اندازه ی تقریبا یک و نیم برابر عرض شانه باز کنید
  2. وضعیت پاشنه و سینه ی پا را محکم کنید.
  3. انگشتان پا را به بیرون بچرخانید.
  4. کمر و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید بدون هیچ برآمدگی و انحنا در پشت
  5. حال آهسته به پایین بیایید تا جایی که زاویه ی زانوها بین 100 تا 120 درجه شود.
  6. در نهایت تا صاف شدن پاها بالا بروید.

 

نکات و اشتباهات حرکت اسکات سومو وزن بدن

 

 در این بخش نکات بسیار زیادی آورده ایم که رعایت آنها علاوه بر اینکه از آسیب شما جلوگیری می کند باعث میشود از حرکت بهره ی حداکثری ببرید و رشدتان به حداکثر برسد.

 

  1. حین پایین آمدن به هیچ وجه ستون فقرات را خم نکنید ستون فقرات شما باید در یک راستا باشد بدون هیچ برآمدگی در پشت.
  2. جهت انگشتان پا باید به سمت بیرون باشد تا اجازه ی چرخش به لگن داده شود، جهت انگشتان به صورت مستقیم باعث چرخش داخلی لگن، و وضعیت نامناسب میشود
  3. پاشنه را محکم به زمین فشار دهید و سینه ی پا یا قسمت جلویی را نیز روی زمین محکم کنید برای اینکه متوجه شوید اینکار را به درستی انجام داده اید فرض کنید وقتی ایستاده اید میخواهید یک گودی در کف پا ایجاد کنید، اینکار به ثبات بیشتر شما حین حرکت کمک میکند.
  4. حین حرکت حتما توجه کنید که زانو به سمت داخل متمایل نشود اگر به طور کلی زانو های شما حین اجرای حرکت به سمت داخل(زیاد) متمایل میشود امکان داره مشکل زانوی ضربدری داشته باشید که میتونه به دلیل عدم تعادل عضلانی در برخی نواحی باشد(همچنین دلایل دیگری دارد) و باید بررسی بشود ولی به طور کلی سعی کنید آگاهانه و از طریق چرخش انگشتان پا به سمت بیرون از به سمت داخل متمایل شدن آنها جلوگیری کنید چرا که اغلب مشکل جدی در این مورد ندارید و نیازی به نگرانی نیست.
  5. از پیچ و قوس دادن به بدن برای اجرای حرکت بپرهیزید در هر ست جایی که تکنیک خراب شد، ست را متوقف کنید.
  6. حرکت را با دامنه ی کامل اجرا کنید یعنی موقع پایین آمدن کاملا پایین بیایید و هنگام بالا رفتن زانو ها کاملا صاف شوند.
  7. از آنجا که حرکت را با فقط وزن بدن اجرا میکنید بهتر است که برای جبران عدم وجود وزنه درهر ست تکرار های بیشتری انجام دهید تا جایی که انتهای ست کاملا چالش برانگیز شود.
  8. قسمت پایین آمدن را به طور کنترل شده انجام دهید و اگر رشد حداکثری عضلات را میخواهید باید هر دو مسیر پایین آمدن و بالا رفتن را با کنترل و استفاده از عضلات هدف اجرا کنید.
  9. در قسمت پایینی و انتهایی حرکت یک ثانیه مکث کنید و سپس به بالا بروید.
  10. تکنیک تنفس را رعایت کنید، هنگام پایین آمدن عمل دم را انجام دهید و هنگام بالا رفتن بازدم کنید.
  11. سعی کنید حین اجرای حرکت با تمرکز بر عضله ی  یک ارتباط خوب ذهن و عضله ایجاد کنید همچنین میتوانید بر روی تکنیک انجام حرکتی یعنی بالا رفتن و پایین آمدن تمرکز کنید که میتواند بسیار موثر باشد.

 

چه عضلاتی در حرکت Bodyweight Sumo Squat فعالیت می کند؟

 

  •  هدف اصلی: عضله ی چهار سر (جلوی ران)، عضله گلوت (سرینی یا باسن)

 

  • عضلات کمکی یا سینرژیست: عضله نزدیک کننده ی بزرگ، نزدیک کننده ی بلند، نزدیک کننده ی کوتاه، عضله شانه ای، سولئوس(قسمتی از عضله ی ساق)، عضله راست داخلی ران

 

  • عضلات تثبیت کننده:عضله ی راست کننده ی ستون فقرات، عضلات شکمی، عضلات راست کننده ی ستون فقرات(درونی)، دیافراگم لگنی(مردان)، دیافراگم

 

  • عضلات تثبیت کننده پویا: همسترینگ(پشت پا)، گاستروکنمیوس یا دو قلو(قسمتی از عضله ی ساق)

 

عضلات فعال در  اسکات سومو وزن بدن

 اسکات سومو وزن بدن