27 اردیبهشت 1402

تاثیر هوازی ناشتا بر چربی سوزی بیشتر و لاغری

تاثیر هوازی ناشتا بر چربی سوزی بیشتر و لاغری
سلام مربیم باشگاهمون بهم گفته که برای چربی سوزی بیشتر، هوازی ناشتا انجام بده.بنظر شما آیا تاثیری بر لاغری داره؟

پاسخ مربی سایت :
1

خیر، تمرینات هوازی ناشتا نه ‌تنها باعث چربی سوزی بیشتر نمی‌شود بلکه ریسک از دست دادن عضلات در صورت عدم دریافت پروتئین کافی را نیز بالا می‌برد.

اول بیایید پاسخ بدهیم، گلیکوژن چیست؟ گلیکوژن فرم ذخیره شده کربوهیدرات در بدن است یعنی بدن ما برای اینکه کربوهیدرات اضافی را ذخیره کند قسمتی از آن را به شکل گلیکوژن درمی‌آورد به‌ عنوان مثال وقتی شما یک کوکاکولا (نوشابه) با مقداری کیک مصرف می‌کنید که کربوهیدرات بالایی دارند پس ‌از هضم، بدن احتمالاً مقادیری از آن را به شکل گلیکوژن ذخیره می‌کند.

مکان ذخیره‌سازی گلیکوژن کجاست؟ دو قسمت وجود دارد که گلیکوژن در آن ذخیره می‌شود، کبد با ۸۰% ذخایر (حدوداً ۴۰۰ گرم) و عضلات ۲۰% (حدوداً ۱۰۰ گرم) که حین انجام فعالیت با شدت بالا مانند دویدن سریع با تمرینات بدنسازی به ‌عنوان سوخت و انرژی بدن استفاده می‌شود.

برخی تصور می‌کنند بعد از یک شبانه‌روز خوابیدن، سطح گلیکوژن بدن آنها خالی می‌شود و هنگامی‌که صبح به ‌صورت ناشتا تمرین کنند چون گلیکوژنی وجود ندارد که به‌ عنوان انرژی مصرف شود بدن از چربی‌ها به‌ عنوان سوخت استفاده می‌کنند و باعث لاغری می‌شود.

اما پس ‌از یک شبانه‌روز، غذا نخوردن یا حالت فست (روزه) فقط سطح گلیکوژن کبد کاهش می‌یابد و سطح گلیکوژن عضلات تنها بعد از یک شب از نخوردن کاهش نمی‌یابد.

برای خالی شدن ذخایر گلیکوژن باید ورزش کرد (یا اصلاً به مدت چند روز کربوهیدرات مصرف نکرد مثل کتوژنیک) هر چه شدت تمرین بیشتر باشد کاهش گلیکوژن عضلات بیشتر می‌شود.

در مورد چربی سوزی بیشتر حین هوازی ناشتا هم باید بگوییم که حتی اگر کمی چربی سوزی بیشتری داشته باشد تنها محدود به همون ساعت تمرین میشود در حالی که چربی بدن ما از تعادل بین «ذخیره چربی» و «چربی سوزی» در تمام ساعات روز و درتمام روزها انجام شده و یک بازه ی کوتاه با کمی چربی سوزی بیشتر هیچ تاثیری بر کاهش وزن و چربی ندارد.

منبع: PMID/1844399/PMID/29498691/

   

صحبت ها و ادعاها و فرضیات باید بر اساس تحقیقات و مطالعات علمی باشد و دارای رفرنس معتبر، برای همین ما برای تمام گفته ها و نوشته هایمان منبع معتبر داریم و "افراد" "مدرک و درجه ی تحصیلی" حتی "کتاب ها" منبع علمی نیستند