برنامه تمرینی بدنسازی
09 مهر 1402

پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)

پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)
  • عضله هدف
  • نام لاتین

    Incline Cable Row

  • سطح تجربه مبتدی
  • عضله دوم درگیر گرد کوچک، ذوزنققه، لوزی
  • اجرای حرکت با : دستگاه
  • نوع انجام کشیدن

نگاه کلی حرکت پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)

 

 حرکات مبتنی بر پارویی یا قایقی یکی از پایه ای ترین و سنتی ترین حرکات بدنسازی و ورزش های قدرتی است که عملا میتواند با تکنیک و ابزار مختلف تمام عضلات پشت را تمرین دهد، مانند عضله ی لت یا زیر بغل، ذوزنقه، لوزی، دلتوئید خلفی و...

عضلات پشت بخش بزرگی از عضلات بدن ما را تشکیل میدهند که از قسمت ها و گروه های عضلانی مختلفی تشکیل شده است و وظایف مختلفی دارند و برخلاف سایر گروه های عضلانی هم برای آقایان اهمیت دارد و هم برای خانم ها، به عنوان مثال شما کمتر خانمی را میبینید که مایل باشد عضلات جلو بازوی توسعه یافته ای داشته باشد در حالی که این عضله برای آقایان با وجود کوچک بودن یکی از زیباترین و مهمترین عضلات شناخته میشود یا برعکس شما کمتر آقایی را میبینید که مایل باشد عضلات سرینی(باسن) توسعه یافته ای داشته باشد در حالی که برای خانم ها میتواند تنها هدف تمرین کردن رشد این عضلات باشد؛ اما عضلات پشت هم برای خانم هاو هم برای آقایان به شدت جذاب است و باعث میشود شکلی v به آنها بدهد و همچنین کمر را باریک تر نشان دهد.

علاوه بر این موارد شما در زندگی روزمره کمتر فعالیتی را بدن درگیری عضلات پشت انجام میدهید یعنی اگر وزنه ای بلند میکنید، اگر چیزی را میکشید یا اگر چیزی را حمل میکنید و... این عضلات درگیر هستند که معنایش این است توسعه ی این عضلات در زندگی روزمره نیز به شما کمک خواهد کرد که یک زندگی آسان تر و بدون درد و آسیب داشته باشید.

حال سوال این است تاثیر حرکات مبتنی بر پارویی یا قایقی بر عضلات پشت چگونه است؟ شاید کمی اغراق باشد ولی میتوان گفت با حرکات مبتنی بر پارویی و با تکنیک صحیح میتوانید تمام قسمت های این عضله را به خوبی رشد دهید همچنین شما میتواند هر جایی با حداقل امکانات این کار را انجم دهید، با یک دمبل، یک کش مقاومتی، دستگاه، هالتر، همه ی این ها ابزاراتی هستند که میتوانید حرکات پارویی را اجرا کنید.

اگر میخواهید با تمام این حرکات با توضیحات آشنا شوید، ما در فیت و تن همه ی آنها را آماده کرده ایم.

 

همانطور که گفتیم حرکات پارویی یا قایقی تنوعات بسیاری دارد که هر کدام در شرایط مختلف میتواند کمک کننده و موثر باشند و ویزگی های خاص خودشان را دارند به عنوان مثال در مورد حرکت پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)  قبل از هر چیزی باید گفت این حرکت لت یا زیر بغل را هدف قرار میدهد و همچنان عضله ی لوزی، گرد کوچک و ذوزنقه درگیر خواهند بود، و نکته ی مهم اجرای درست تکنیک برای هدف قرار دادن زیر بغل است.

اجرای با سیم کش میتواند ثبات کافی به شما بدهد و یک مسیر ثابتی را تعیین کند که این به بهبود فرم و تکنیک شما کمک خواهد کرد و از طرفی ثبات بیشتر به معنای امکان اجرای وزنه های سنگین تر و ایجاد تنش مکانیکی کافی برای رشد عضلات است.

از طرف دیگر اجرای حرکت روی میز شیبدار میتواند از تقلب های عمدی و غیر عمدی که در حین حرکت انجام میشود و باعث فشار کمتر به عضله میشود، جلوگیری کند و همچنین کمر را در یک حالت ایمن نگه میدارد که خود میتواند در بحث های افراد آسیب دیده و با درد بسیار مهم باشد همچنین میز شیبدار و تکیه کردن بدن به آن باعث افزایش ثبات میشود که شما را از مزیت های  آن بهره مند میکند.

شما میتوانید با تغییر زاویه نیمکت کمی در هدف قرار دادن قسمت های مختلف عضله تغییر ایجاد کنید.

نهایتا تجربه نشان داده است علی رغم عدم تاثیر مستقیم خیلی زیاد تنوع و تغییرات کوچک بر رشد عضلات(طبق تحقیقات) ، تنوع در اجرای حرکات مشابه میتواند خستگی ذهنی را در افراد از بین ببرد و انگیزه ی بیشتری برای اجرای تمرین به آنها میدهد و این حرکت نیز یک تنوع در حرکات پارویی است. 

 

نحوه اجرای حرکت پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)

 

علاوه بر گیف آموزش برای اینکه کامل درک کنید چگونه حرکت اجرا میشود توضیحات زیر میتواند به شما مرحله به مرحله کمک کند:

 

  1. یک نیمکت شیبدار اماده کنید و رو به روی سیمکش قرار دهید. 
  2. زاویه ی نیمکت را حدودا 45 درجه قرار دهید.
  3. قرقره ی سیمکش را تقریبا تا وسط صندلی بالا بیاورید و میله را به آن متصل کنید.
  4. روی نیمکت به شکم دراز بکشید و سینه ها را کاملا روی آن قرار دهید.
  5. دست ها را صاف کنید و میله را طوری بگیرید که کف دست ها به سمت پایین باشد.
  6. وضعیت گردن و کمر را در حالت خنثی نگه دارید.
  7. میله را مستقیم به عقب بیاورید.
  8. یک ثانیه مکث کنید.
  9. سپس به آرامی  دست را به حالت اول ببرید تا صاف شود.
  10. همین روند را تا انتهای ست تکرار کنید. 

 

 

 

نکات حرکت پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)

 

  1. هر چه دست ها را باز تر کنید تا زاویه ی بدن و آرنج بیشتر شود حرکت به سمت درگیری دلتوئید ها و عضله لوزی و گرد کوچک میرود و دلتوئید کمتر تحت تنش قرار میگیرد.
  2. در حین اجرای حرکت همانطور که در گیف میبینید از گرد کردن کمر خودداری کنید، زیرا ممکن است منجر به آسیب شود. پشت خود را صاف نگه دارید و برای پایداری عضلات شکم را منقبض کنید.
  3. همزمان که کمر خود را در حالت خنی نگه داشته اید تیفه های شانه را از پشت جمع کنید، برای درک بهتر فرض کنید میخواهید با جمع کردن شانه ها از پشت سینه را جلو بدهید
  4. سر خود را در وضعیت خنثی نگه دارید و به مستقیم خود نگاه کنید تا حالت ستون فقرات را به خوبی حفظ کنید.
  5. از اهرم کردن نقاط مختلف بدن برای بلند کردن وزنه استفاده نکنید. روی استفاده از عضلات پشت و بازو برای انجام حرکت قایقرانی تمرکز کنید.
  6. در صورت نیاز می توانید از کمربند وزنه برداری برای راحتی بیشتر استفاده کنید، مخصوصاً هنگام بلند کردن وزنه های خیلی سنگین.
  7. پشت شما باید تا انتهای ست صاف بماند و همچنین بالا تنه ثابت باشد.
  8. اجازه ندهید وقتی دست‌هایتان صاف هستند، پشتتان قوز شود.
  9. از عضلات پشت برای حرکت دادن وزنه استفاده کنید - به جلو خم نشوید و از عقب و جلو رفتن برای اجرای حرکت استفاده نکنید.
  10. در حین اجرای حرکت شانه ها را عقب نگه دارید.
  11. حرکت را با دامنه ی کامل اجرا کنید یعنی موقع جلو رفتن دست را صاف کنید و موقع عقب آمدن تا انتها بیایید تا عضلات کاملا منقبض شوند.
  12. وزنه را سعی کنید حتما مناسب با سطحتان انتخاب کنید قبل از اینکه به سراغ وزنه های سنگین بروید ابتدا با وزنه های سبک تر و تعداد بیشتر تکنیک را خوب یاد بگیرید.
  13. وزنه را طوری انتخاب کنید که  تکرار آخر هر ست کاملا چالش برانگیز باشد یا اگر با وزنه های سبک تمرین میکنید سعی کنید کمی تکرار بیشتری انجام دهید تا بتوانید محرک کافی برای رشد را ایجاد کنید.
  14. برای ایجاد تنش کافی برای رشد عضلات، بین هر ست به خوبی استراحت کنید و از پشت سر هم زدن ست ها بپرهیزید
  15. قسمت جلو رفتن را به طور کنترل شده انجام دهید و هرگز به صورت انفجاری وزنه را رها نکنید اگر رشد حداکثری عضلات را میخواهید باید هر دو مسیر جلو و عقب رفتن را با کنترل و استفاده از عضلات هدف اجرا کنید.
  16. در قسمت انتهایی حرکت(در عقب) یک ثانیه مکث کنید و عضلات را کامل منقبض کنید سپس به به حالت اول برگردید.
  17. تکنیک تنفس را رعایت کنید، هنگام جلو رفتن عمل دم را انجام دهید و هنگام عقب آمدن بازدم کنید.
  18. سعی کنید حین اجرای حرکت با تمرکز بر عضله ی هدف یک ارتباط خوب ذهن و عضله ایجاد کنید همچنین میتوانید بر روی تکنیک انجام حرکتی یعنی عقب و جلو رفتن تمرکز کنید که میتواند بسیار موثر باشد.

 

چه عضلاتی در حرکت Incline Cable Row فعالیت می کند؟

 

  • هدف اصلی: لت یا زیر بغل

 

  • عضلات کمکی یا سینرژیست: عضله گرد کوچک(Teres Minor)، عضله لوزی یا رومبوئید(Rhomboids)، عضله زیرخاری(Infraspinatus)، دلتوئید خلفی یا سرشانه پشتی، عضله ذوزنقه(قسمت بالایی این عضله کول ها میشود)، عضله بازویی، عضله زند زبرین،

 

  • عضلات تثبیتت کننده: راست کننده ستون فقرات

 

عضلات درگیر در حرکت پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)

پارویی سیم کش روی میز شیبدار (زیر بغل)