29 اردیبهشت 1402

الکل رشد عضلات را کاهش می‌دهد؟ تأثیر مصرف الکل بر رشد عضلات؟

الکل رشد عضلات را کاهش می‌دهد؟ تأثیر مصرف الکل بر رشد عضلات؟
با سلام و تشکر از سایت بی نظیرتون یک سوالی داشتم، الکل رشد عضلات را از بین میبرد؟ و به طور کلی چه تاثیری بر رشد عضلانی دارد؟

پاسخ مربی سایت :
0

بله، الکل سنتز یا ساخت پروتئین در عضلات را کاهش می‌دهد اما همچنان تمرین کردند و مصرف الکل بهتر از تمرین نکردن است.

دو عامل اصلی تحریک سنتز یا ساخت پروتئین در عضلات (سنتز پروتئین، فرآیندی است که منجر به رشد عضلات پس ‌از تمرین با وزنه می‌شود) بعد از ورزش به ‌خصوص مقاومتی یا همان با وزنه مصرف پروتئین است.

حال سوال این است مصرف الکل توسط ورزشکاران چه تأثیری بر عضله سازی دارد؟

در تحقیقی که پاسخ این پرسش را بررسی کرد، ۸ مرد فعال (بدون سابقه تمرینی) با فاصله­ی دو هفته­ی 3  حالت را اجرا کردند: در تمام حالات افراد ۳ ورزش مقاومتی، استقامتی پیوسته و هیت انجام دادند در تمرین مقاومتی ۸ ست جلو پا زدند، سپس ۳۰ دقیقه تمرین استقامتی پیوسته و نهایتاً ۱۰ تا ۳۰ ثانیه تمرین هیت اجرا کردند، ۴ ساعت پس ‌از تمرین افراد هربار یکی از حالات را مصرف کردند:

1-    پروتئین و تمرین

2-    کربوهیدرات و تمرین

3-    پروتئین، الکل و تمرین

4-    الکل و تمرین

مصرف الکل شرکت‌کنندگان ۱.۵ گرم بر کیلوگرم توده­ی بدن چربی بود که عملاً مقدار زیادی است یعنی یک فرد ۸۰ کیلویی که ۳۰ کیلو چربی دارد می­ماند ۵۰ کیلوگرم که ۷۵ گرم الکل باید مصرف می‌کرد.

بعد از اتمام نتایج نشان داد نرخ سنتز پروتئین در تمام حالات به نسبت تمرین نکردن افزایش پیدا کرد. اما مصرف الکل بدون پروتئین سنتز یا ساخت پروتئین را ۳۷ درصد کاهش داد و مصرف الکل با پروتئین ۲۴ درصد، سنتز پروتئین را کاهش داد که یعنی الکل و ورزش همچنان بهتر از ورزش نکردن است.

نتایج نشان می‌دهد که حتی اگر می‌دانید بعد از تمرین قرار است الکل زیادی مصرف کنید همچنان بهانه­ی خوبی برای تمرین نکردن نیست.

همچنین توجه کنید که الکل مصرف شده در این تحقیق بسیار بالا بود یعنی اگر شما نوشیدنی ۱۵ درصد الکلی مصرف کنید برای دریافت میزان الکلی که که مثال زدیم باید ۵۰۰ میلی لیتر از نوشیدنی بخورد.

منبع:PMID/24533082/

   

صحبت ها و ادعاها و فرضیات باید بر اساس تحقیقات و مطالعات علمی باشد و دارای رفرنس معتبر، برای همین ما برای تمام گفته ها و نوشته هایمان منبع معتبر داریم و "افراد" "مدرک و درجه ی تحصیلی" حتی "کتاب ها" منبع علمی نیستند