در تحقیق نشان داده شد خوردن غذاهایی با فرآوری بالا به طور میانگین کالری دریافتی را ۵۰۰ کالری افزایش میدهد این میزان افزایش کالری هم در بلند مدت و هم در کوتاهمدت میتواند وزن را به مقدار زیادی افزایش دهد.
در این تحقیق، محققان، مردان و زنان را به مدت ۱ ماه به طور کامل در یک کلینیک تغذیه قرار دادند. شرکتکنندگان ۲ هفته غذا با فرآوری بالا مصرف کردند و ۲ هفته غذا با فرآوری پایین.
به عنوان یک نمونه از غذا فوق فرآوری شده در وعده ی صبحانه، باقلوا با پنیر خامهای و بیکن بوقلمون و به عنوان یک نمونه از غذای فراوری نشده: صبحانه، جوی دوسر، جوز، گردو و شیر.
دو نکته کلیدی وجود داشت :
۱-وعده غذایی در دو حالت یک میزان چربی پروتئین و کربوهیدرات داشت.
۲-شرکتکنندگان برای اینکه شرایط با دنیای واقعی معادل بشود میتوانستند هر میزان که میخواهند غذا بخورند.
سوال این بود اگر آیا اگر شرکتکنندگان غذای با فرآوری بالا مصرف کنند، کالری دریافتی آنها افزایش پیدا میکند؟ پاسخ این سوال بله بود و نتایج نشان داد شرکتکنندگان به طور میانگین ۵۰۰ کالری بیشتر مصرف کردند
در طی ۲ هفته این ۵۰۰ کالری باعث شد در بازه ی فوق فرآوری شده، یک کیلوگرم وزن اضافه کنند و از طرفی در دوره کم فرآوری شده یک کیلوگرم وزن کاهش دادند، یعنی تفاوت آن ۲ کیلوگرم در طی ۲ هفته بود; چون نه تنها یک کیلو وزن اضافه نکردند یک کیلو هم وزن کم کردند.
این تحقیق به ما میگوید اگر غذاهایی با فرآوری بالا مصرف کنید احتمالاً کالری بیشتری دریافت خواهید کرد و چاق خواهید شد، اما آیا نمیتوان در طول رژیم غذای فرآوری شده مصرف کرد؟ چرا میتوان مصرف کرد اما باید به شدت حواسمان به کالری دریافتی باشد تا آن را کنترل کنیم و بپذیریم که خوردن غذاهایی با فرآوری بیشتر به معنی گرسنگی بیشتر در طول رژیم است.
به عنوان توصیه نهایی باید بگوییم سعی کنید غذاهای کم فرآوری شده همراه با پروتئین بالا مصرف کنید درحالیکه اگر مایل بودید ۲۰-۱۰ درصد کالری دریافتی خود را از غذاهایی با فرآوری بالاتر دریافت کنید.
منبع: (PMID/31105044)