برنامه تمرینی بدنسازی
12 مهر 1402

پول اور(پلاور) سیم کش

پول اور(پلاور) سیم کش
  • عضله هدف
  • نام لاتین

    Cable Pullover

  • سطح تجربه مبتدی
  • عضله دوم درگیر زیربغل یا لت
  • اجرای حرکت با : دستگاه
  • نوع انجام کشیدن

نگاه کلی حرکت پول اور(پلاور) سیم کش

 

احتمالا اگر کمی تجربه ی باشگاه رفتن یا تمرین کردن داشته باشید نام حرکت پول اور(پلاور) را شنیده اید یا کسی را در باشگاه دیده اید که دمبل یا هالتری را درحالی که پشت خود را روی نیمکت قرار داده پشت سر میبرد و تا بالای سینه میاورد، حرکت پلاور یک حرکت سنتی است که به خصوص قدیمی ها شدیدا به آن اعتقاد دارند و یکی از تنوعات آن قطعا در برنامه ی تمرینی آن ها وجود دارد.

با این وجود اغلب افراد حتی در مورد عضله ی هدف در حرکت پول اور(پلاور) اشتباه میکنند و به دلیل نداشتن دانش بیومکانیک آن را در یک دامنه ی حرکتی اشتباه انجام میدهند، اکثر افراد تصور میکنند این حرکت برای عضله ی لت است در حالی که اشتباه میکنند، عضله ی هدف این حرکت عضله ی سینه ای بزرگ است و مثدار کمی هم لت ها درگیر هستند و به عنوان کمکی فعالیت میکنند.

حرکت پول اور(پلاور) میتواند کاربردهای ورزشی مختلفی هم داشته باشد و در فعالیت های زیادی کمک کننده است به عنوان مثلل در بسکتبال هنگام ریباند کردن توپ یا در والیبال هنگام اسپک زدن و در فوتبال موقع پرتاب توپ و ...

با تمام این تفاسیر حرکت پول اور(پلاور) را نمیتوان یک حرکت بهینه برای عضله سازی هم در سینه و هم در عضله ی لت به حساب آورد، چرا که قطعا حرکات و تمرینات مناسب تری برای هر دو گروه عضلانی وجود دارد اما اگر قصد تنوع در تمرینات خود دارید میتوانید از این حرکت استفاده کنید.

حرکت پول اور(پلاور) انواع مختلفی دارد که با ابزار های مختلف مانند دمبل، هالتر دستگاهها، سیم کش وکش مقاومتی قابل اجراست و هر کدام مزیت های خاص خود را دارد و در شرایطی میتواند استفاده شود.

اگر میخواهید با تمام این حرکات با توضیحات آشنا شوید، ما در فیت و تن همه ی آنها را آماده کرده ایم.

 

همانطور که گفتیم حرکات پول اور(پلاور) تنوعات بسیاری دارد که هر کدام در شرایط مختلف میتواند کمک کننده و موثر باشند و ویزگی های خاص خودشان را دارند به عنوان مثال در مورد حرکت پول اور(پلاور) سیم کش قبل از هر چیزی باید گفت این حرکت عضلات سینه ای بزرگ را هدف قرار میدهد و همچنین عضله ی لت یا زیر بغل نیز تا حدودی درگیر است و فعالیت میکند.

این حرکت را میتوان یک حرکت تک مفصله در نظر گرفت که عضله ی سینه ای بزرگ را هدف قرار میدهد، اگر مقاله ی حرکات تک مفصله ی ما را مطالعه کرده باشید میدانید که برای به حداکثر رساندن رشد عضلات در کنار حرکات چند مفصله، حرکات تک مفصله نیز ضروری است، پس با وجود ضعف هایی که حرکت پلاور سیم کش دارد میتواند بخشی از برنامه ی تمرینی سینه ی شما باشد.

مهمترین مزیتی که پول اور سیم کش به نسبت وزنه های آزاد دارد این است که میتواند دامنه ی حرکتی موثر را افزایش دهد و یکی از ضعف های حرکت پول اور را بپوشاند، شا میتواند دست را کامل کشید و موقع بالا بردن از سینه ها رد کنید تا درگیری عضلات لت یا زیر بغل نیز بیشتر شود.

همچنین شما میتواند با تغیر وضعیت آرنج نسبت به بدن درگیر عضلات سینه و زیر بغل را تغییر دهید.

نهایتا تجربه نشان داده است علی رغم عدم تاثیر مستقیم خیلی زیاد تنوع و تغییرات کوچک بر رشد عضلات(طبق تحقیقات) ، تنوع در اجرای حرکات مشابه میتواند خستگی ذهنی را در افراد از بین ببرد و انگیزه ی بیشتری برای اجرای تمرین به آنها میدهد و این حرکت نیز یک تنوع در حرکات پول اور است. 

 

نحوه اجرای حرکت پول اور(پلاور) سیم کش

 

علاوه بر گیف آموزش برای اینکه کامل درک کنید چگونه حرکت اجرا میشود توضیحات زیر میتواند به شما مرحله به مرحله کمک کند:

 

  1. قرقرهی سیمکش را پایین بیاورید و میله را به آن متصل کنید
  2. یک  نیمکت آماده کنید
  3. روی نیمکت دراز بکشید و از کسی بخواهید میله را به شما بدهد
  4. میله را با بیرون دادن نفس و بدون تغییر زاویه آرنج به بالای سینه ببرید( میتوانید از سینه ها عبور دهید)
  5. یک ثانیه مکث کنید.
  6. به آرامی میله را تا انتها و با ثابت نگه داشتن زاویه ی آرنج عقب ببرید.
  7. همین روند را تا انتهای ست تکرار کنید.

  

نکات حرکت پول اور(پلاور) سیم کش

 

  1. جهت آرنج میتواند تا حد زیادی فشار بر روی عضلات را تعیین کند، اگر جهت آرنج به سمت بیرون و طرفین باشد عضله ی لت یا زیر بغل تا حد زیادی درگیر میشود و اگر به سمت جلو و داخل باشد عضلات سینه تا حد زیادی درگیر میشود.
  2. دست ها را حین حرکت کاملا صاف نگه دارید و از باز و بسته کردن آرنج حین حرکت خودداری کنید، باز و بسته کردن آرنج باهث میشود حرکت تا حد زیادی به عضلات پشت بازو فشار وارد کند و عضله ی اصلی کمتر درگیر شود.
  3. حرکت را با پایین تنه ی خود انجام ندهید و از بالا و پایین کردن باسن خودداری کنید
  4. سر و گردن خود را در وضعیت خنثی نگه دارید و به مستقیم خود نگاه کنید تا فشار مضعافبه گردن وارد نشود.
  5. حرکت را با دامنه ی کامل اجرا کنید یعنی موقع پایین رفتن دست را تا نتها ببرید و موقع بالا آمدن تا بالای سینه بیایید تا عضلات کاملا منقبض شوند.
  6. وزنه را سعی کنید حتما مناسب با سطحتان انتخاب کنید قبل از اینکه به سراغ وزنه های سنگین بروید ابتدا با وزنه های سبک تر و تعداد بیشتر تکنیک را خوب یاد بگیرید.
  7. وزنه را طوری انتخاب کنید که  تکرار آخر هر ست کاملا چالش برانگیز باشد یا اگر با وزنه های سبک تمرین میکنید سعی کنید کمی تکرار بیشتری انجام دهید تا بتوانید محرک کافی برای رشد را ایجاد کنید.
  8. برای ایجاد تنش کافی برای رشد عضلات، بین هر ست به خوبی استراحت کنید و از پشت سر هم زدن ست ها بپرهیزید
  9. قسمت پایین رفتن را به طور کنترل شده انجام دهید و هرگز به صورت انفجاری وزنه را رها نکنید اگر رشد حداکثری عضلات را میخواهید باید هر دو مسیر بالا و پایین آمدن را با کنترل و استفاده از عضلات هدف اجرا کنید.
  10. در هر دو قسمت بالا و پایین حرکت یک ثانیه مکث کنید و عضلات را کامل منقبض کنید  و بکشید.
  11. تکنیک تنفس را رعایت کنید، هنگام پایین رفتن عمل دم را انجام دهید و هنگام بالا آمدن بازدم کنید.
  12. سعی کنید حین اجرای حرکت با تمرکز بر عضله ی هدف یک ارتباط خوب ذهن و عضله ایجاد کنید همچنین میتوانید بر روی تکنیک انجام حرکتی یعنی بالا رفتن و پایین آمدن تمرکز کنید که میتواند بسیار موثر باشد.

 

چه عضلاتی در حرکت Cable Pullover فعالیت می کند؟

 

  • هدف اصلی:عضله سینه ای بزرگ بخش جناغی

 

  • عضلات کمکی یا سینرژیست:  لت یا زیر بغل، عضله ی گرد بزرگ(Teres Major)، عضله سینه ای مینور، عضله لوزی یا رومبوئید(Rhomboids)، عضله ی بالا برنده ی  کتف (Levator Scapula)، سر بلند عضله ی سه سر یا پشت بازو، دلتوئید خلفی یا سرشانه پشتی
  • عضلات تثبیتت کننده: عضله ی سه سر یا پشت بازو، عضله سینه ای بزرگ بخش ترقوه ای، خم کننده های مچ دست(ساعد)، دلتوئید قدامی

 

عضلات فعال در حرکت پول اور(پلاور) سیم کش 

پول اور(پلاور) سیم کش